1. Periajul dentar agresiv
În momentul în care apasăm foarte tare pe suprafața dinților, gingiile se vor retrage și pot apărea chiar găuri în suprafața smalțului. Alegeți o periuță dentară, fie manuală sau electrică, dar care sa aibă perii moi. Puteți achiziționa o periuță electrică cu senzor de presiune, care să se înroșească în momentul în care apăsați prea tare și reduce automat presiunea cu care periuța funcționează și astfel îți vor fi protejate gingiile. Există posibilitatea ca dacă retragerea gingiilor nu este atât de avansată, sa poata reveni încet, încet. În alte cazuri, se pot pune grefe de gingii, adică se ia o suprafață de gingie de pe cerul gurii și se aplică în locul gingiilor retrase.
2. Nu deschideți cu ajutorul dinților capace, ambajale, folii de medicamente!
Pot să se ciobească dinții din cauza presiunii și se pot rupe. Tratamentul constă în aplicarea fațetelor sau a plombelor din compozit.
3. Rosul unghiilor
Daca obișnuiți să vă roadeți unghiile, este important să știți că dinții pot să se tocească și se pot micșora. De asemenea, pot apărea fisuri la nivelul buricelor degetelor, care se pot suprainfecta.
4. Piercing-urile
Dacă aveți piercing în limbă sau în buză, în momentul în care acesta ia contact cu dinții, se pot întampla două lucruri. În primul rand, pot apărea retracții gingivale în spatele dinților de jos, în cazul piercingului din limbă. Dacă acesta este în buza de sus sau de jos, se va retrage gingia pe partea vizibilă a dinților și în plus, pot sa apărea carii, pentru că se uzează suprafața smalțului.
5. Rosul creioanelor și al pixurilor
În cazul acestui obicei, dinții pot să se tocească, pot apărea dureri la nivelul articulației și se poate deschide muscătura.
Comments